úterý 15. října 2013

Jak obstálo AST2 v enduro provozu?

Jak obstálo AST2 po deštivé noci na Krocanu?
Funguje, přežilo.

Zjištěné problémy
Přes gumová tlačítka zateče - do krabičky. Bylo to pár kapek, ale stejně.
Na dálkovém ovládání je spodní strana gumové čepičky přitažená z druhé strany hliníkem, ale na krabičce jsou ty gumové čepičky jenom v osazení volně.
Pod plexi zateklo, displej je utěsněný dobře.

Řešení plexi
kolem místa pro plexi (které je o 0.05mm menší než ten výřez) - kolem toho místa pro plexi bude vyfrézovaná drážka po obvodu, v ní bude lepidlo na lepení autoskel. Na něj se plexi přilepí. V případě potřeby výměny plexi to půjde destrukčně vyndat.

A řešení tlačítek?
Inu to je snadné, tlačítka na AST byla proto, že se na dálkovém ovládání plánovala kdysi dávno membránová klávesnice, tři klávesy pod sebou - a to MODE tam nebylo - aby si to člověk omylem nezmáčkl.
Teď je to jinak - frézujeme dálkové ovládání na míru, takže všechna tlačítka budou v dálkovém ovládání. MODE bude v osazení tak, aby se nedalo náhodou zmáčknout.
Výhody - zmizí tlačítka z krabičky, takže bude vodotěsná úplně a nebude riziko, že se gumová čepička protrhne nebo proteče, třeba když to zmrzne.

Další kus
Příští týden jde krabička bez tlačítek do výroby. Už se na něj těším.
Mít MODE na dálkovém ovládání bude pohoda, protože stejně za jízdy na tu krabičku pořád sahám, jak si to přepínám - tu otáčkoměr, tu teploměr atd.

Jiný ovladač umíme použít
Taky dobrá zpráva pro ty, co už mají nějaký ten ovladač na řídítkách - např. dálkové ovládání pro Vector Trail Tech a chtěli by vadný Vector nahradit naším AST.

Umíme ho zapojit a AST s ním lze ovládat. Tlačítko MODE bude na dálkovém ovládání vyvedeno zvlášť a umístí se do kokpitu nebo kamkoli jinam.

Nové konektory budou volitelně k dispozici
Konečně se našly vodotěsné konektory do jednoho metru hloubky viz. [1]. Nejsou levné, ale jsou osvědčené.
V základní verzi, kde zůstává cena stejná jsou CINCH.

Bude elektronický kokpit?
Pracuje se na volitelné AST2 s LED kontrolkami coby elektronický kokpit - všechny výstrahy (voltmetru, teploměrů, řazení) mohou být vyvedeny na kontrolky a všechny klasické taky - mazání, neutrál, blinkry.
Pro Boano kokpit je potřeba se vejít do výšky 70mm, takže stejně tlačítka pod displejem být nemohou.

Objednávky
Manufaktura produkuje 5ks AST2 měsíčně, kapacita na listopad je vyčerpána.